WK Snowboarden 2012 in Tryvann Vinterpark in Oslo

WK Snowboarden 2012 in Tryvann Vinterpark in Oslo

De zomer moet nog beginnen maar het WK Snowboarden van 2012 is net aan Oslo toegewezen. In februari vinden de wedstrijden plaats in het skigebied Tryvann Vinterpark. Dit is het wintersportgebied dat om de bekende skischans van Holmenkollen heen ligt. Dit gebied ligt slechts op 20 minuten van het centrum van Oslo. De stad heeft zo’n 25 miljoen euro geïnvesteerd in onder meer nieuwe hellingen, liften, cafés en restaurants. Vorige winter is er al twee miljoen euro geïnvesteerd in betere verlichting, een sleeplift en sneeuwkanonnen.

Goedkope vliegtickets naar Oslo
Boeken van een hotel in Oslo

 

Tryvann Vinterpark

Het skigebied is met veertien afdalingen en zeven skiliften niet zo groot, maar de handige ligging maakt veel goed. Tryvann is naar aantal mensen dat er skiet het zesde wintersportgebied van Noorwegen, qua grootte en hoogteverschil uiteraard niet. De afdalingen zijn ondanks het beperkte hoogteverschil gevarieerd en goed onderhouden en het uitzicht over Oslo is geweldig.

Tryvann Winterpark (Tryvann Vinterpark) biedt je 14 skipistes en 7 skiliften, inclusief twee 4-zitsstoeltjesliften. Vooral beginnende skiërs en kinderen kunnen hier goed terecht. Voor gevorderde wintersporters zijn er 2 uitdagende (zwarte) pistes, een groot sneeuwpark met een goede halfpipe en een boardercrosspiste.  Je kunt er ook ‘s avonds skiën, alle pistes zijn verlicht. Het is er dan vaak erg rustig. Je kunt zeker tot half april skiën in Tryvann. Zeker in combinatie met een bezoek aan de stad een leuke vakantie in Noorwegen. De apres ski houd je gewoon in een van de hippe clubs in Oslo.

Het snowboarden zet Wintersport Noorwegen weer verder op de kaart als bestemming voor een skivakantie.

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.