Wintersport: skiën met kleine kinderen

Wintersport: skiën met kleine kinderen

Noorwegen is een prima bestemming voor een skivakantie met het hele gezin. Het is er rustig vergeleken met de Alpenlanden. Voor baby’s, peuters en kleuters is wintersport in Noorwegen ook hartstikke leuk. In kindvriendelijke wintersportplaatsen zijn er prima opvangmogelijkheden zodat je ook zelf de piste op kunt. Maar natuurlijk is het ook leuk dingen samen te doen. Hoe zorg je er voor dat iedereen het naar zijn zin heeft op wintersport?

Pharos Reizen | Met de kinderen op wintersport naar Hemsedal Noorwegen

Voordat je op wintersport gaat is het aan te raden na te gaan hoe je kind verzekerd is. Een WA-verzekering is een must, je kind kan op de piste door onhandigheid en onervarenheid schade aanbrengen aan anderen. Bedenk ook dat een appartement waarschijnlijk fijner is voor je kinderen dan een hotel, zeker voor kleine kinderen. De kleintjes hebben vaak nog niet zo veel op met uit eten gaan, een appartement lijkt wat dat betreft meer op huis.

Blijf op de kinderhelling
Als je wilt gaan skiën met je kindjes, blijf dan liefst op de kinderhelling. Als je hoger gaat, wordt het snel koud voor je kindjes. Behalve kouder wordt het ook droger als je hoger gaat. Hou er rekening mee dat je kinderen dan ook meer moeten drinken. Neem je kinderen vooral niet op je rug, als je valt valt je kind ook hard.

Geef je kinderen skiles
Als je zelf goed kunt skiën wil je misschien zelf je kinderen skiles geven.Nadeel hiervan is dat het druk kan zijn op de kinderhelling en dat kinderen nog weinig controle hebben over wat ze doen. Ga vooral skien met je kinderen als het weer lekker is. Als het te koud is, is de lol er snel af voor de kleintjes.

Voordeel van een skiklas boven zelf les geven is dat kinderen op een afgeschermd, rustig plekje les hebben. Ander voordeel is dat je kinderen lekker met andere kinderen kunnen spelen. Wissel les met opvang af, boek niet meteen een week skiles voor je kinderen. Het kan snel te veel voor ze zijn. Kinderen die verplicht worden om te skiën zullen wintersport zelden leuk gaan vinden. Het helpt ook als de skileraren Nederlands spreken. Vooral in Oostenrijk zijn veel skischolen met Nederlands sprekende leraren.

Huur skispullen voor kinderen
Je kinderen groeien, zeker als ze klein zijn, snel. Huren is dan ook goedkoper dan kopen. De skispullen die je huurt, kun je vaak ook snel ruilen als er iets mee is.

Veiligheid bij het skiën
Denk zeker aan een skihelm voor je kinderen, laat ze die altijd ophouden op de piste. Zorg ook dat je kinderen hun skihandschoenen aanhouden. Die handschoenen beschermen niet alleen tegen de kou, maar ook tegen scherpe ski’s. Zorg voor een naamplaatje met de naam van je hotel of appartement. Je bent je kinderen zo kwijt op de piste als je even niet oplet.

Kinderen hebben een gevoeliger huid dan volwassenen. Hun huid herstelt ook veel slechter. Goed smeren is dan ook essentieel voor je kinderen. Ook een goed passende en goed beschermende zonnebril is van groot van belang. Zorg ervoor dat de zonnebril of skibril niet van het hoofd kan glijden.

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.