Wandelen in Romsdalseggen (Fjord Noorwegen)

Wandelen in Romsdalseggen (Fjord Noorwegen)

Romsdalseggen is een bergketen van zo’n 10 kilometer lang tussen Venjesdalen en Åndalsnes in het noorden van Fjord Noorwegen. Blånebba is de hoogste van de toppen, zo’n 1320 meter boven de zeespiegel. Je kunt kiezen uit drie stevige wandelingen van 6 tot 9 uur, voor verschillende niveaus. Voor de moeilijkste wandeling heb je klimspullen nodig.

Uitzicht Romsdalseggen

Tijdens de wandeling kijk je uit over fjorden en de toppen van de Trolltinder, de Romsdalshorn en het Romsdal. In het Romsdal stroomt de Rauma, met aan de monding Åndalsnes dat zichzelf de hoofdstad van de bergtoppen noemt. In het oosten kun je de Trollveggen zien liggen. Op een heldere dag zie je ook rozenstad Molde in het westen.

Vervoer naar Romsdalseggen

Er gaan dagelijks vluchten van Oslo, Trondheim en Bergen naar Molde. Vanuit Åndalsnes zijn er busverbindingen met Molde en Ålesund. Åndalsnes is ook per trein bereikbaar via de spoorlijn Raumabanen.

Een andere manier om naar Molde te reizen is de Hurtigruten te nemen, die legt aan in Molde. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om met de ferry naar Molde te gaan.

Als je met de auto bent, pik dan ook de Trollstigen (maar kijk wel even wanneer deze open is) en de Atlanterhavsveien mee.

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.