Kamperen Noorwegen

In Noorwegen kamperen is hartstikke leuk. In Noorwegen zijn ruim 1000 campings, bovendien is wildkamperen er toegestaan. De campings variëren van eenvoudig (1 ster) tot luxe (5 sterren). Luxe campings vind je vooral in de toeristische gebieden. Wildkamperen is vooral bedoeld voor tenten en is toegestaan. Om in de natuurparken te kunnen kamperen heb je eerst toestemming nodig. Wildkamperen is alleen toegestaan in dunbevolkte gebieden en niet op landbouwgrond. Het is niet toegestaan om langer dan 3 dagen op één plek te blijven i.v.m. het milieu.

Kamperen Noorwegen: Camper en Caravan

In Noorwegen kamperen met een camper is handiger dan met een caravan. Voor een caravan zijn niet alle wegen toegankelijk. Bovendien zijn er beperkingen aan de lengte van je auto en caravan; deze mogen samen niet langer zijn dan 12,4 meter.

Campers geven je alle vrijheid om mee rond te reizen en zijn in Noorwegen dan ook geen ongebruikelijk gezicht. Voor het rijden met een camper heb je geen speciaal rijbewijs nodig.

Kamperen Noorwegen: Mobile home en Hytter

Veel campings bieden een alternatief voor je tent, camper of caravan. Je kunt er vaak ter plekke een mobile home (een stacaravan) of hytter huren. Hytter zijn eenvoudige houten hutten die je vooral als trekkershut moet omschrijven; eenvoudig maar uitgerust met wat je nodigt hebt op je rondreis. Ze voldoen qua comfort ruimschoots voor een kort verblijf.

 

Kamperen Noorwegen: Praktische tips

Het systeem van inruilen van je blauwe gasfles kennen ze niet echt in Noorwegen. Inruilen is maar beperkt mogelijk. Je kunt het beste gasflessen ter plekke kopen, het statiegeld krijg je weer terug als je de gasfles inlevert.

AGA propaangasflessen kun je op zo’n 800 plaatsen door heel Noorwegen kopen. Voor de Noorse gasflessen heb je wel een adapter nodig.