Zuid-Noorwegen

Zuid-Noorwegen bestaat uit de provincies Telemark, Oost-Agder en West-Agder en is gevarieerd en afwisselend. De kust met zijn mooie stranden nodigt uit tot watersport. Zuid-Noorwegen staat bekend om de grillige, rotsachtige kust en de pittoreske dorpjes met de bekende witte, houten huizen. Veel Noren hebben hier een zomerhuis aan de kust, kijk hier voor een overzicht van vakantiehuizen in Zuid-Noorwegen. Landinwaarts kun je skiën, wandelen, kanoën, klimmen en fietsen.

Booking.com | Overzicht hotels in Telemark
Booking.com | Overzicht hotels in Vest-Agder
Booking.com | Overzicht hotels in Ost-Agder

Zuid-Noorwegen: Actief

In het zuiden van Noorwegen ligt ook het grootste beschermde natuurreservaat van Noorwegen, de Hardangervidda. De Hardangervidda  is één van de grootste hoogvlaktes van Europa en een populaire plek voor sportievelingen op vakantie. Er is veel te doen als je houdt van wandelen, bergwandelen, vissen, fietsen en langlaufen. Het is een prachtig gebied voor trektochten, waarbij je veel rendieren zult tegenkomen. In Hardangervidda leven grote groepen rendieren.

Zuid-Noorwegen: Zomer

In de zomer kunnen de temperaturen in Zuid-Noorwegen oplopen tot 25ºC en hoger. Het water is relatief warm en leent zicht prima voor zwemmen of andere waterrecreatie. In Zuid Noorwegen kun je ook prima duiken, er ligt voor de kust een aantal wrakken. Zuid Noorwegen is ook zeer visrijk, al kun je voor de spectaculaire vangsten beter naar het midden of noorden.

Zuid-Noorwegen: Winter

Het aardige van Zuid Noorwegen is dat je er in de winter prima kunt skiën. Rauland is bijvoorbeeld al jaren een populaire wintersport. Met kleine kinderen kun je er prima terecht en ook voor langlaufers is er veel te doen met de de 140 kilometer aan loipes. Het dorpje Morgedal staat bekend als de geboorteplaats van het telemark skiën. Overzicht van wintersportgebieden vind je op Wintersport Noorwegen.

Zuid-Noorwegen: Steden en dorpjes

De grootste stad in Zuid Noorwegen is Kristiansand, andere steden zijn Arendal en Risør.

Witgeverfde huizen, kleurijke tuinen en zongebleekte rotsen maken de zuidelijk gelegen dorpjes Lillesand, Tvedestrand, Risør, Brekkestø, Gamle- en Ny Hellesund tot ware pareltjes van de streek. Lyngør werd uitgeroepen tot het best geconserveerde dorp van Europa.

Vakantie Zuid-Noorwegen?

de Jong Intra Vakanties | Overzicht vakanties Zuid-Noorwegen
D-reizen | Vliegtickets Noorwegen
De Jong Intra Vakanties | Vliegreizen naar Noorwegen

Nieuws en vakantietips over Zuid-Noorwegen:

→ 23-06 Kjerringsveiven, wandeltocht voor vrouwen langs de Gaustatoppen

→ 15-06 Dierentuin van Kristiansand

→ 20-05 Kristiansand, leuke stad in het zuiden van Noorwegen

→ 08-04 Vakantie Zuid-Noorwegen: de provincie Telemark

→ 07-04 Vakantie Zuid-Noorwegen: Tønsberg in de provincie Vestfold

→ 25-03 Met de boot naar het Hove Festival 2011 in Noorwegen

→ 04-03 Mandal, kleine stad met grote kunstenaars

→ 04-03 Lindesnes, de bekendste vuurtoren van Noorwegen

→ 01-03 Sørlandet ‘het warme zuiden’ van Noorwegen

→ 28-02 Wandelen en fietsen door de Hardangervidda