Oost-Noorwegen

In Oost-Noorwegen liggen de provincies Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Buskerud, Telemark, Hedmark en Oppland. Oslo, zowel stad als provincie, is het hart van het gebied. Oost-Noorwegen is het meest dichtbevolkte deel van het land en biedt zowel stadsvertier, natuur als sportieve uitdagingen. Ga maar na; in het gebied heb je zowel de cultuur en architectuur van Oslo, het hooggebergte Jotunheimen, het Rijk van Peer Gynt en de wolven in de bossen bij de grens met Zweden. Genoeg mogelijkheden voor een fijne vakantie in Oost-Noorwegen.

Pharos Reizen | Met de kinderen op vakantie naar Oost-Noorwegen

Oost-Noorwegen: Wandelen

Het Nationaal Park Jotunheimen is een bekende plaats voor geoefende (berg)wandelaars en andere sportievelingen. Er zijn pittige wandelpaden en een ruim accommodatieaanbod in de vorm van hutten. Je hebt hier ook de berggebieden Rondane (wat minder ruig dan Jotunheimen), Dovrefjell (bekend vanwege de muskusossen) en de hoogvlakte Hardangervidda. In de Hardangervidda kun je behalve wandelen ook prima fietsen.

Oost-Noorwegen: Wintersport

De meest uitgestrekte wintersportgebieden vind je in het oosten van Noorwegen. De meeste skigebieden liggen in de buurt van Lillehammer. Je hebt er Trysil dat tegen de Zweedse grens ligt, Hafjell als Olympisch Skigebied net boven Lillehammer. Maar ook Geilo en het Hemsedal zijn prima plekken voor je wintersport Noorwegen.

Oost-Noorwegen: Steden en dorpen

In Oost-Noorwegen woont de helft van de Noorse bevolking. Oslo is natuurlijke de grootste stad van Noorwegen, Lillehammer en Frederikstad de andere grote steden die de moeite waard zijn. Leuk voor een bezoek zijn ook Hamar, Arpsborg, Halden, Tønsberg, Sandefjord, Larvik en Moss.

Meer nieuws en vakantietips over Oost-Noorwegen:

→ 03-04 Rondreis Noorwegen: door het rijk van Peer Gynt

→ 31-03 Hamar, genoeg te doen buiten het schaatsseizoen

→ 05-03 Trysil, meer dan alleen een wintersportgebied

→ 05-03 Halden (Noorwegen); leuke stad bij de Zweedse grens

→ 03-03 Wintersport Noorwegen: skigebied Skeikampen bij Lillehammer

→ 20-02 Lillehammer: Olympische stad en meer dan dat

→ 02-02 Trysil: skiën vlakbij Oslo