Bestemming

Kijk eens naar boven als je je plannen voor je vakantie maakt. Er gaat niet boven een vakantie in Noorwegen! Noorwegen  biedt je natuur én cultuur tijdens je vakantie. Met vakantiehuizen op prachtige plekken. En het weer is beter dan je misschien denkt. Als je van rust, natuur, wandelen en vissen houdt heeft Noorwegen je sowieso veel te bieden. Denk ook eens aan een rondreis Noorwegen! En natuurlijk is Noorwegen in de winter een sneeuwzekere bestemming van je wintersport.

Pharos Reizen | Met vakantie naar Noorwegen

 

Uitgestrekt, dunbevolkt en spectaculaire natuur

Noorwegen is ongeveer tien keer zo groot als Nederland en er wonen nog geen vijf miljoen mensen. Een kwart van Noorwegen bestaat uit bossen, het overige gedeelte uit bergen, rivieren en meren. Vooral de kust, waar Noorwegen heel veel van heeft, spreekt tot de verbeelding met de spectaculaire fjorden en ongeveer 15.000 eilanden. In het binnenland liggen hoogvlaktes en in het noorden toendragebieden.
Noorwegen heeft met Bergen en Oslo steden die de moeite van een stedentrip meer dan waard zijn. Met veel culturele bezienswaardigheden, wandel- en fietsmogelijken. Hieronder vind je informatie over de regio’s van Noorwegen, doorklikken geeft je nog wat meer info.

Vakantie Noorwegen: Zuid

Zuid-Noorwegen is een gevarieerde bestemming van je vakantie. Mooie stranden en pittoreske, witte dorpjes in de zomer. Wandelen langs de kust en fietsen in de Hardangervidda. En je bent er zo met de veerboot. In de winter kun je ook prima skiën in Zuid-Noorwegen. Overzicht van wintersportgebieden vind je op Wintersport Noorwegen.

Meer informatie over Zuid-Noorwegen

Vakantie Noorwegen: Fjord Noorwegen

Het fjordengebied is het meest bezochte gebied van Noorwegen. De hoeveelheid fjorden maken de Noorse kust uniek in de wereld. Die kust loopt vanaf het zuiden tot net onder Trondheim. Een autorondreis langs de fjorden is leuk, maar vanaf de zee zijn de fjorden helemaal imposant. De cruises naar Noorwegen zijn dan ook populair. De cruiseschepen kunnen ver de fjorden in.

Meer informatie over Fjord Noorwegen

Vakantie Noorwegen: Oost

In Oost-Noorwegen woont zo’n beetje de helft van alle Noren. Centrum is natuurlijk Oslo, de hoofdstad. Maar Oost-Noorwegen kent ook vele Nationale Parken zoals de Jotunheimen (hooggebergte) en Rondane. In de zomer kun je hier wandelen en fietsen en van de natuur genieten. In de winter is Oost-Noorwegen de de belangrijkste bestemming voor een wintersport in Noorwegen. Rond Lillehammer liggen veel wintersportgebieden.

Meer informatie over Oost-Noorwegen

Vakantie Noorwegen: Midden

Centraal Noorwegen (Trøndelag) is bij toeristen niet zo bekend, maar heeft veel te bieden. In het gebied ligt het grootste meer van Noorwegen, Rondane, Jotunheimen en het Dovre Nationaalpark. Rondane is is een van beste wandelgebieden van Noorwegen. Het cultureel en economisch centrum van midden Noorwegen is Trondheim, de derde stad van Noorwegen.

Meer informatie over Midden-Noorwegen

Vakantie Noorwegen: Noord

Noord-Noorwegen is vooral bekend vanwege de Noordkaap, het noorderlicht, het wild en de vismogelijkheden. Je kunt er walvissen en adelaars zien en uitstekend vissen op de Lofoten. In het binnenland kan het erg koud zijn en meer dan 50 graden kiezen. De grootste stad van dit deel van Noorwegen is Tromsø. Halverwege de Noordkaap en de Noordpool ligt Spitsbergen, onderdeel van het koninkrijk Noorwegen.

Meer informatie over Noord-Noorwegen