De leukste rondreizen Noorwegen van Pharos Reizen (ANWB)

Pharos Reizen van ANWB biedt een groot aantal rondreizen door Noorwegen aan. Ze hebben een Top 5 rondreizen Noorwegen gemaakt die allemaal een eigen karakter hebben. We zetten ze even voor je op een rijtje:

14-daagse autorondreis met kinderen Afwisselend Noorwegen

Je rijdt met je eigen auto naar Kiel in Duitsland en maakt ‘s nachts met de boot de overtocht naar Göteborg. Van daaruit rijd je naar het Hemsedal in Noorwegen. Hier kun je prachtige wandelingen maken en kennismaken met wilde dieren. Via de Lærdaltunnel en Flåm rijd je naar Voss. In de directe omgeving zijn uitstekende vismogelijkheden en diverse wandelpaden. Of je maakt een dagtocht naar de Sognefjord of hanzestad Bergen.

Vervolgens rijd je langs fjorden en steile bergwanden naar Vrådal, gelegen aan het fraaie Nissermeer in de provincie Telemark. Vanuit Vrådal kun je Telemark ontdekken of wandelen en fietsen in de Hardangervidda.

De rondreis eindigt in Oslo, waar je met de veerboot naar Fredrikshavn vaart en ‘s nachts aan boord slaapt. Vandaar uit rijd je weer terug naar Nederland.

Meer informatie of boeken van deze 14-daagse autorondreis

17-daagse rondreis met kinderen Adembenemend Noorwegen

Een 17-daagse ontspannen rondreis met kinderen waarbij je verblijft in vakantieparken in Skeikampen, Kaupanger en Rauland en afsluit in Oslo. Wandelen, gletsjers, elanden, fjorden en een ritje met de Flamsbana zijn de ingrediënten van een echte gezinsvakantie in Noorwegen.

Meer informatie of boeken van deze 17-daagse autorondreis

17-daagse rondreis In de ban van de fjorden en meren

Deze rondreis combineert het beste van Zweden en Noorwegen en is ook weer een leuke reis om samen met je kinderen te maken. Je rondreis begint in Göteborg, waar je vanuit Kiel in Duitsland (‘s nachts) naar toe vaart. De reis gaat vervolgens naar Sysslebäck, aan de voet van de Branäsberg in Noord-Värmland. In de omgeving kun je lekker wandelen, vissen, mountainbiken, zwemmen en kanoën of meegaan op een elandsafari. Ook leuk zijn het Siljanmeer, het stadje Mora en de bekende Dalarnapaardjes in Nusnäs.

De rondreis vervolg je richting Geilo in het Hallingdal. Van hieruit kun je naar de Hardangervida en de Vøringfossen of bijvoorbeeld een excursie maken naar de fjorden.

In het derde deel van de rondreis staat de provincie Telemark in Zuid-Noorwegen op het programma. Een afwisselende omgeving waar je goed kunt wandelen. De meest populaire wandelroute in de omgeving leidt naar de Gaustatoppen, een bergtop van 1883 m hoogte ten zuidoosten van Rjukan. Vergeet niet een stempel te halen in de Gaustahut wanneer je de top bereikt. Bekend zijn ook het Telemark kanaal, dat loopt van Skien aan de kust tot Dalen, dat ten zuiden van Åmot ligt.

Na een verblijf in Telemark rijd je vervolgens naar Oslo, het eindpunt van je rondreis.  De Stena Line vertrekt om ca. 19.00 uur vanuit Oslo naar Fredrikshavn in Denemarken. Van daaruit rijd je weer terug naar Nederland.

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.