Sjusjøen: jong, klein wintersportgebied bij Lillehammer (Noorwegen)

Sjusjøen: jong, klein wintersportgebied bij Lillehammer (Noorwegen)

Op een kleine 20 kilometer ten oosten van Lillehammer in Hedmark, ligt het nieuwe Sjusjøen Skisenter. Het skigebied ligt tussen de bergtoppen en dennenbossen en bestaat pas sinds 2003, een jong gebied in wintersport Noorwegen.  Het is een klein wintersportgebied, met een beperkt aantal liften en hoogteverschil. Sjusjøen is oorspronkelijk een klein, knus boeren bergdorp.

Door het beperkte hoogteverschil van maar 250 meter is het er geschikt voor kinderen. Voor die kinderen is er ook een gratis 300 meter lange oefenweide. Verder kun je je uitleven in een klein funpark met rails, jumps, box en een big jump. Er is in totaal 7 kilometer aan pistes; 4 kilometer makkelijk, 2 kilometer gemiddeld en 1 kilometer moeilijk. De langste piste van het gebied is 2,2 kilometer.

De après-ski is met een Ski Pub beperkt. Maar voor de après-ski kun je ook terecht in Lillehammer, een gezellig stadje in de winter.

Ideale plek om te langlaufen

Het gebied rond Sjusjøen staat bekend om de uitstekende mogelijkheden om te langlaufen.  Er is zo’n 350 kilometer aan loipes. Het langlauftraject staat in directe verbinding met Lillehammer, Hafjell en de Olympische loipes in het skistadion ‘Birkebeiner’. Nordseter is een andere bekende plaats om te langlaufen.

De combinatie van een skigebied voor beginners en kinderen en een langlaufgebied maakt de omgeving erg geschikt voor gezinnen. En als je echt wilt skiën dan ligt het Olympisch skigebied van Hafjell op een half uurtje rijden. Met de regionale liftpas kun je hier ook gewoon terecht, net als in de wintersportgebieden van Kvitfjell, Skeikampen en Gålå.

 

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.