Veerboot Noorwegen

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om met eigen auto naar het noorden af te reizen. Noorwegen ligt op zo’n 1.000 km van Nederland en de reis ernaartoe is een belevenis op zich.

Met de auto vanuit Nederland ga je waarschijnlijk via een van de ferry’s vanuit Denemarken of Duitsland naar Noorwegen. Het lijkt wellicht een extra obstakel, maar eigenlijk begint je vakantie al op de veerboot. Noorwegen is goed te bereiken en de boottocht is leuk. Afhankelijk van de soort ferryverbinding waarvoor je kiest, ben je aan boord van alle gemakken voorzien. De kortere afvaarten (vanaf Denemarken) blinken vaak uit vanwege hun snelheid, terwijl de langere ferrytochten vanuit Duitsland uitblinken vanwege de luxe aan boord. Tot diverse winkels, theatershows en wellness gelegenheden aan toe.

Ferryreizen naar Noorwegen

Ben je van plan met de Ferry naar Noorwegen te reizen? Met bijvoorbeeld de Stena Line vaar je comfortabel met je auto naar Noorwegen:

Stena Line | ferry overtocht naar Noorwegen

Ferry locatie’s

Er zijn een aantal havens waar je kunt aankomen of vertrekken met de ferry. We noemen hier de belangrijkste.

Oresundbrug

Als je met de auto naar Noorwegen gaat dan kun je ook de Oresundbrug, tussen Kopenhagen en Malmö nemen. Je rijdt dan langs de Zweedse kust naar Noorwegen. Maar bij een vakantie naar Noordwegen hoort eigenlijk een reis met een ferry. Er zijn veel mogelijkheden.

Ferry Frederikshaven – Oslo

De ferry haven van Frederikshavn ligt in Denemarken aan de noordoostkust van het schiereiland Jutland. Frederikshavn heeft prima verbindingen met de Europese snelwegen en treinennet. Jaarlijks reizen er meer dan 3 miljoen mensen via Fredrikshavn. Stena Line vaart een keer per dag naar Oslo, de overtocht duurt 8 en een half uur.

Je kunt je auto bewaakt en onbewaakt parkeren. Op het haventerrein is een parkeergarage waar je betaald kunt parkeren. Er is een onbewaakt parkeerterrein in Sydhavnsvej dichtbij de terminal. Als je met de trein of bus aankomt in Frederikshaven is het 15 minuten lopen naar de ferry haven.

Ferry Kiel – Oslo

Kiel ligt in het noorden van Duitsland is een grote, internationale ferry. Kiel is niet alleen een vertrekpunt, maar is ook aanlegplaats van cruises. Color Line vaart dagelijks van Kiel naar Oslo, de overtocht duurt 19 en een half uur. Je slaapt dus aan boord en bent de volgende ochtend om een uur of 9 in Oslo.

Het treinstation in Kiel heeft een prima aansluiting met het Duitse treinennetwerk. Je bent met een paar minuten lopen bij de ferries.

Ferry Kopenhagen – Oslo

De ferry van DFDS Seaways vertrekt dagelijks om 17.00 vanuit Kopenhagen. Je vaart ‘s nachts, na een overtocht van 14 en een half uur kom je om 9.30 in Oslo aan.

Ferry Hirtshals – Larvik

Hirtshals ligt aan de Noordzee in Jutland en is de tweede visserijhaven van Denemarken. In de ferry haven is een openbare parkeergelegenheid.

Color Line vaart tweemaal per dag van Hirtshals naar Larvik in Noorwegen. De overtocht duurt 3 uur en 3 kwartier.

Ferry Stromstad – Sandefjord

Color Line vaart 5 keer per dag van het Zweedse Stromstad naar Sandefjord. De ferry overtocht duurt 2 en een half uur.