Nordseter in Noorwegen: 350 kilometer loipes voor langlaufers

Nordseter in Noorwegen: 350 kilometer loipes voor langlaufers

Nordseter is een klein dorpje in de provincie Oppland dat op zo’n 14 kilometer ten oosten van Lillehammerligt. Nordseter ligt op 850 meter hoogte. In de winter is het een geliefd wintersportdorp voor vooral langlaufers, met 350 kilometer aan loipes. Voor de beginnende alpine-skiër zijn er 2 oefenpistes, voor kinderen is er een Alpine kinderliftje.

Langlaufen Nordseter

Vanuit het dorp kun je direct het langlaufgebied in en langlaufen door de heuvels, bossen en langs meren. Er zijn korte tochten voor beginnende langlaufers en wat langere voor de gevorderden. Je kunt ook mooie afdalingen naar Lillehammer maken. Het langlauftraject staat in directe verbinding met Lillehammer, Hafjell en de Olympische loipes in het skistadion ‘Birkebeiner’. De loipes bevinden zich zowel in de bossen als in de bergen en ze zijn gemarkeerd met lange stokken. Vooral de route naar Nevelfjell is erg populair vanwege het uitzicht over natuurgebieden Jotunheimen en Rondane. Als je nog een wat anders wilt doen tijdens je Wintersport Noorwegen, dan is openluchtmuseum Maihaugen misschien een aardige tip. Dit museum is de moeite waard en bovendien gratis in de winter.

Skiën Nordseter

Als je wilt skiën dan kun je met de auto naar het Olympische skigebied van Hafjell, Dit wintersportgebied ligt 14 kilometer boven Lillehammer ligt, een half uur rijden. Het alpinecentrum van Sjusjøen (Natrudstilen) ligt op 14 kilometer van Nordseter.

Naar Nordseter

Vanuit Lillehammer is het een half uurtje naar Nordseter met de auto of bus. De weg vanuit Lillehammer wordt in de winter goed sneeuwvrij gehouden. Er gaat 4 keer per dag een bus van en naar Lillehammer. Vanuit Oslo is het 220 kilometer, tweeënhalf uur rijden. Met de trein ben je vanuit Oslo Airport in 2 uur in Lillehammer.

Meer over Nordseter (Engels)

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.