Nieuw gebouw voor het Astrup Fearnley Museum

Nieuw gebouw voor het Astrup Fearnley Museum

Vorige maand is in Oslo het door Renzo Piano ontworpen Astrup Fearnley Museum geopend. Het leuke museum is verhuisd naar kunstwijk Tjuvholmen, aan de oever van de Oslofjord. Oslo is met Oslo City al langer bezig aan een indrukwekkende inhaalrace op architectonisch gebied en dit 90 miljoen euro kostende nieuwe museum past daar prima bij.

Het complex bestaat naast het museum uit een kantoor en een cultureel centrum. Het Astrup Fearnley is ruim 7.000 vierkante meter groot en bestaat uit drie delen. De drie bouwdelen zijn bedekt met een opvallende dubbele gebogen dak, een ontwerp geïnspireerd op een fietsband. Het museum heeft ook een strand en een beeldentuin.

Collectie Astrup Fearnley

De collectie van het Astrup Fearnley bestaat al sinds de 60-er jaren. Het museum heeft zich altijd gericht op bijzondere, moderne werken en kunstenaars en minder op bepaalde perioden. Voor de eerste tentoonstelling in het nieuwe pand zijn enkele topstukken uit de collectie gekozen. Er zijn werken te zien van Richard Prince, Cindy Sherman, Jeff Koons, Damien Hirst, Huang Young Ping, Félix González-Torres en Nate Lowman.

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.