Nieuwe duurzame vakantiebestemmingen in Noorwegen

Een aantal nieuwe bestemmingen in Noorwegen is opgenomen in de exclusieve lijst van gecertificeerde duurzame bestemmingen. Geilo, Setesdal, Inderøy en Svalbard kregen het ‘Duurzame Bestemming’ certificaat.

Alle vier bestemmingen hebben indruk gemaakt met hun inzet voor duurzaamheid; Svalbard met verantwoord en verrassende toerismeontwikkeling in de kwetsbare arctische natuur, Geilo met haar nationale parken en ontwikkeling langs de ‘Route 50’, Setesdal met de inzet op culturele identiteit en het bieden van eco-vriendelijk transport aan gasten met elektrische voertuigen en Inderøy met een beleid gericht op kleinschalige lokale etenswaren en cultuur om geweldige ervaringen voor de toeristen te creëren.

Meer duurzame vakantiebestemmingen

In 2013 was Noorwegen het eerste land ter wereld dat een nationale certificering introduceerde voor duurzaam toerisme. Trysil, Vega, Røros en Lærdal waren de eerste vier bestemmingen die dit certificaat ontvingen.  Meer bestemmingen werken momenteel aan het behalen van het certificaat Duurzame Bestemming, waaronder Lyngenfjord, Femund/Engerdal en de Lindesnes regio.

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.