Hemsedal: het grootste skigebied voor kinderen in Noorwegen

Hemsedal: het grootste skigebied voor kinderen in Noorwegen

Het skigebied Hemsedal ligt in het midden van Noorwegen tussen Oslo en Bergen. Vanaf Oslo is het 220 kilometer rijden. Het Hemsedal is een sneeuwzeker gebied en ideaal voor een wintersport met je kinderen. Het skiseizoen is er lang: het loopt van half november tot begin mei.

Pharos Reizen | Met de kinderen op wintersport naar Hemsedal Noorwegen

Wat heeft Hemsedal te bieden?

Het ski centrum van Hemsedal bestaat op 9 december 2011 vijftig jaar en is één van de populairste skigebieden van Noorwegen. Hemsedal bestaat uit 2 ski gebieden, Hemsedal en Solheisen in Grøndalen.  Hemsedal heeft 3 bergtoppen; Totten op 1497 meter, Tinden op 1444 meter and Rogjin op 1370 meter.

Hemsedal kent 23 pistes voor de beginnende skiër (groen), 13 blauw (14 kilometer), 9 rood (9 kilometer) en 7 zwart (5 kilometer). Voor de langlaufer zijn er 210 kilometer aan loipes. Het Hemsedal is het grootste skigebied voor kinderen van Noorwegen en heeft veel faciliteiten voor de kids.

Hemsedal voor wintersport met het hele gezin

Kinderen tot 6 jaar krijgen een gratis skipas. Die kinderen zijn dan wel verplicht een skihelm te dragen. Je kinderen kunnen vervolgens terecht in het grootste kinder skigebied van Noorwegen. Het kindergebied bestaat uit 7 pistes, 8 liften, Lynxland (een activiteitenpark), Foxnest (kinderopvang) en een Minipark.

De kinderopvang (Foxnest) tijdens je wintersport is mogelijk op maandag tot en met vrijdag vanaf 13:00 uur ‘s middags tot dat de liften dicht gaan. Drop-in is op basis van beschikbaarheid. Voor de ochtend of een gehele dag is vooraf een reservering vereist.

In het Hemsedal gaat het echt om het skiën en de natuur, uitgaan is vooral in de weekenden gezellig. Wel zijn er prima restaurants. met traditionele, lokale gerechten.

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.