Geilo: skigebied tussen Bergen en Oslo

Geilo: skigebied tussen Bergen en Oslo

Geilo is een van de oudste skigebieden van Noorwegen en ligt op zo’n 800 meter hoogte. Samen met Voss hoort het tot de leukste skigebieden tussen Oslo en Bergen. Vanuit beide steden is het zo’n drieënhalfuur rijden naar Geilo. Het ligt aan de voet van de Hardangervidda, de grootste Europese hoogvlakte, en 100 kilometer van de Hardangerfjord.

De Jong Intra | Alle wintersport vakanties naar Geilo

Wintersport met kinderen in Geilo

Geilo heeft wel wat weg van een alpendorpje, het heeft een vriendelijke uitstraling. Geilo is een echte gezinsbestemming. Geilo biedt wintersporters 62 kilometer pistes, waarvan 20 blauw, 30 rood en 12 zwart. De 20 skiliften verbinden de afdalingen tussen 800 en 1178 meter hoogte.  Vooral de beginnende skiër kan hier uitstekend uit de voeten. Voor snowboarders is er een funpark en een halfpipe.

Langlaufen in Geilo

Rond Geilo zijn prima mogelijkheden om te langlaufen, er ligt een uitgebreid loipenetwerk van 220 kilometer in de directe omgeving. Met de natuur en het uitzicht zit het wel goed, de loipes liggen aan de voet van twee bekende nationale parken: Hallingskarvet en de Hardangervidda. Als je ‘s avonds ook wilt langlaufen, dan kun je terecht bij de loipes bij Geilohallen en rond de Ustedalsfjord. Deze loipe is ook erg leuk als je met je kinderen op wintersport bent. Van de borden onderweg leren jullie van de omgeving. Als je een goede langlaufer bent is een tocht naar de top van de Hallingskarvet natuurlijk een grote uitdaging.

Naar Geilo

Als je naar Oslo vliegt (Oslo Airport Gardermoen) neem je vanaf daar de trein naar Gol/Geilo. Je kunt natuurlijk ook een auto huren en vanuit Oslo met de auto naar Geilo rijden. Dat is een autorit van 240 kilometer. Je pakt de E18 richting Drammen, daarna Rijksweg 35 naar Hønefoss en vervolgens Rijksweg 7 naar Gol. Hier volg je de borden naar het Geilo Alpinsenter.

Lees meer over Geilo en omgeving: www.geilo.no

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.