Fjorden van Noorwegen: de Sognefjord

Fjorden van Noorwegen: de Sognefjord

De Sognefjord ligt in de provincie Sogn og Fjordane en is met ruim 200 kilometer de langste en diepste fjord van Noorwegen. Op sommige plaatsen wel zo’n 1300 meter diep. De Sognefjord is een stelsel van fjorden, met lange zijarmen. In het noorden zijn dat de Fjaerlandsfjord, Sogndalfjord en de Lustrafjord. Meer landinwaarts ligt de Ardalsfjord, in het zuiden de Laerdalsfjord, Aurlandsfjord en Nærøfjord. De Nærøfjord staat op de werelderfgoed van de Unesco.

Met de boot kun je meerdere zijarmen van de Sognefjord bezoeken. Je kunt dat doen met een cruise, maar je natuurlijk ook zelf zeilen. Als je naar de Aurlandsfjord gaat, die eindigt bij Flåm, dan kun je verder reizen met de Flåmsbanen. Een zeer spectaculaire treinreis. Ook voor een rondreis met de auto heeft de regio veel te bieden.

De Sognefjord biedt uiteraard volop mogelijkheden om te vissen, varen, kajakken of zwemmen. Een mooie fietsroute door de omgeving is de Rallarvegen. Je kunt ook skiën bij de Sognefjord, Ski Sogn is een klein wintersportgebied in de regio.

Naar de Sognefjord

Vanuit Oslo rij je in een uur of 5 naar de Sognefjord, het is zo’n 350 kilometer rijden. Vanuit Oslo kun je ook direct vliegen naar het Sogndal, de reis duurt een klein uur. Als je vanuit Bergen komt, is het een uur of 3 rijden naar de Sognefjord. Ook vanuit Bergen kun je direct vliegen naar het Sogndal, je bent er in 40 minuten.

Vakantiehuis Sognefjord

Enthousiast over de Sognefjord? Hier vind je vakantiehuizen.

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

Comments Closed

Comments are closed.