Fietsen in Helgeland (Noord Noorwegen): de mooiste fietsroutes

Fietsen in Helgeland (Noord Noorwegen): de mooiste fietsroutes

Helgeland is is het zuidelijkste deel van Noord Noorwegen, het ligt onder de poolcirkel. In Helgeland wonen een kleine 80.000 mensen. De grootste steden (relatief in deel van Noorwegen) zijn Brønnøysund, Mosjøen, Sandnessjøen en Rana. Bekend is vooral de Svartisen gletsjer, de laagst gelegen gletsjer van het Europese vasteland. De kust van Helgeland heeft iets mystieks en staat bekend om de culturele erfenissen. De nationaal-toeristische route van Helgeland is het noordelijke deel van de Kystriksveien, de Fv17 die van Steinkjer naar Bodø loopt. Hier een overzicht van hotels in Helgeland.

Fietsen in Helgeland

In Helgeland zou je de auto ook eens moeten laten staan, er zijn veel mogelijkheden om te fietsen. De website visithelgeland.com zette de 10 beste fietsroutes op een rij , waarbij we er twee uitlichten:

Van Brønnøysund naar Torghatten
Vanuit Brønnøysund kun je een fietstocht maken van 15 kilometer, naar Torghatten. Torgatten is een beroemde berg met een groot gat er dwars door heen

Rondje Vega
De Vega archipel is een grote groep van ruim 6000 eilanden en is een van de bezienswaardigheden in Noorwegen die op de werelderfgoedlijst staan van de Unesco. Vanaf Rørøy kun je over de hoofdweg (nr 839) naar Gladstad en Kirkøy (19 kilometer).

Voor de volledige lijst en meer informatie over Helgeland moet je even op de site van visithelgeland kijken.

Leuk artikel?
Fijn als je het deelt!

No comments yet.

Reageren op dit artikel.