Lofoten

Op 300 kilometer boven de poolcirkel ligt een bijzonder stukje onontdekt Europa. De eilandengroep Lofoten en de eilandengroep Vesterålen, elk met een heel eigen karakter. Ze liggen voor de noordwestkust van Noord-Noorwegen en hebben al meer dan honderd jaar een grote aantrekkingskracht op kunstenaars, schrijvers, fotografen en uiteraard: reizigers. Een plek om wat langer te blijven (vakantiehuizen Lofoten en reizen Lofoten)

De zeven belangrijkste eilanden van Lofoten zijn Austvågøy, Gimsøy, Vestvågøy, Flakstadøy, Moskenesøy, Værøy en Røst. De Lofoten zijn bekend vanwege de adembenemende natuur en vormen een ultieme bestemming voor sportvissers.

In 2007 publiceerde National Geographic Traveler een lijst met meest bijzondere elanden ter wereld, de Lofoten stonden derde. Volgens de Lonely Planet zijn de Lofoten de op een na mooiste plek van Noorwegen.

Bezienswaardigheden Lofoten

Het weer op Lofoten

Het weer op Lofoten is, dankzij de golfstroom, milder dan je wellicht zou denken. In juli is het gemiddeld 14 graden. In januari zo’n 2 graden. In mei en juni heb je de minste kans op neerslag.

Hurtigruten en cruise Noorwegen doen Lofoten aan

De bekende bootreis Hurtigruten langs de Noorse kust doet ook Lofoten aan. Het cruiseschip stopt in Stamsund, Svolvær en Stokmarknes op Lofoten. Hiernaast hebben veel cruises ook Lofoten als bestemming of tussenstop op een cruise Noorwegen.

Vliegen naar Lofoten

Je kunt via Evenes/Narvik of Bodø naar de Lofoten vliegen. Er gaan het hele jaar dagelijks vluchten vanuit Oslo naar beide vliegvelden, in beide gevallen een vlucht van anderhalf uur. Vandaaruit vlieg je verder naar Lofoten. Je kunt ook de bus of de boot nemen van Bodø naar Svolvær.

Vakantiehuizen Lofoten

Enthousiast over de Lofoten? Hier vind je een overzicht van vakantiehuizen.

Meer informatie vind je op de officiële website van de Lofoten.