Te zien

Noorwegen is een land vol bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het uitzicht over de Barentszzee vanaf de Noordkaap of de gletsjers van de Svalbard archipel (Spitsbergen). Op deze pagina geven we je het overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Noorwegen, de onderliggende pagina’s vertellen je meer.

Bezienswaardigheid: Bergen

Bergen is een populaire toeristische bestemming, ondanks dat het er relatief veel regent. Hanzenstad Bergen is een aantrekkelijke stad, maar ligt ook gunstig voor een bezoek aan de fjorden. Bergen is de toegangspoort tot de Noorse fjorden en ligt halverwege de twee belangrijkste fjorden.

Meer: bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheid: Lapland

Lapland ligt verspreid over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Het is geen eigen staat, maar de Lappen hebben wel eigen talen en een bijzondere cultuur. Lappen worden liever Samen genoemd. In Karasjok leer je de cultuur van de Samen goed kennen.

Meer: bezienswaardigheden Noors Lapland

Bezienswaardigheid: De Noordkaap

De Noordkaap in Noorwegen wordt gezien als het noordelijkste punt van Europa. Het uitzicht over de Barentszzee vanaf de Noordkaap geeft dat gevoel ook zeker. Naast het beroemde monument “Kinderen van de wereld” vindt u hier een museum en een restaurant.

Meer: bezienswaardigheden van de Noordkaap

Bezienswaardigheid: Noorse fjorden

Noorwegen heeft duizenden kilometers aan fjorden die je tijdens je vakantie natuurlijk moet bekijken. Als je een autorondreis maakt, kun je meestal wel een stuk varen door de fjord met een ferry. Het uitzicht vanaf het water is het mooist, vandaar dat cruises zo populair zijn.

Meer: bezienswaardigheden van de Noorse fjorden

Bezienswaardigheid: Oslo

Oslo is een prima stad om een weekend of midweek door te brengen. Op architectonisch gebied loopt de stad voorop en het centrum is dan ook vol met bijzondere gebouwen en bezienswaardigheden en je kunt er lekker eten en drinken. Ideaal is dat alle highlights op loopafstand van elkaar liggen.

Meer: bezienswaardigheden in Oslo

Bezienswaardigheid: Spitsbergen

De Svalbard archipel (Spitsbergen) ligt tussen de Noordkaap en de Noordpool. Longyearbyen is de regeringszetel van de gehele eilandengroep. Er zijn geen wegen tussen de diverse plaatsen, je reist per sneeuwscooter of boot. 60% van het land bestaat uit gletsjers, er is weinig vegetatie.

Meer: bezienswaardigheden rondom Spitsbergen