Vissen

Veel toeristen komen naar Noorwegen om te vissen. Langs zo’n beetje de hele kust kun je kabeljauw, makreel of koolvis vangen. Voor zoet water vissen is Noorwegen met zijn bossen en berggebieden een toplocatie om op forel te vissen. In de meren heb je veel snoek en er zijn prima zalmrivieren.

De vakantiehuizen zijn op vissen ingericht, veel huizen hebben een bootje en een plek om vis schoon te maken en te bewaren. In Noorwegen wordt vooral vanaf een boot gevist, je kunt er zelf makkelijk op uit. De meeste vislocaties in Noorwegen hebben goede boten en voldoende apparatuur aanwezig zoals een dieptemeter en/of GPS. Je kunt natuurlijk ook gaan vissen met een schipper.

Kabeljauw
Je kunt vooral Kabeljauw vangen tussen november en april. In het midden en noorden van Noorwegen heb je de meeste kans op een goede, grote vangst.

Goede vislocaties
Goede vislocaties zijn Frøya, Smøla, Hitra, Bodø, de Lofoten en Trømso. Je kunt er prima kabeljauw vangen. De locaties liggen wel diep in Noorwegen, ver en koud. Maar ook op andere plekken aan de fjordenkust kun je goed terecht. Beroemde zalmrivieren in Noorwegen zijn de Gaula, Surna, Flåm en Suldal.

Meer nieuws en tips over vissen in Noorwegen

→ 21-05 Molde Noorwegen: geliefde fjordenstad en haven

→ 04-03 Saltstraumen, vissen bij de sterkste zeestroming ter wereld

→ 21-02 Het afwisselende landschap rond Kristiansund

→ 12-02 Lofoten, prachtige natuur en ideale plek om te zeevissen